Sandvedhagen er leiligheter like ved gartneriet - kort vei til alt du trenger. En behagelig hverdag.

Nærmeste nabo er Plantasjen

Det beste utgangspunkt for de gode opplevelsene

Bor du i Sandnes, er du aldri langt fra de gode naturopplevelsene. I Sandvedhagen er du et par minutter unna byens mest besøkte par, Sandvedparken. Her spaserer du, eller løper, langs Storånå enten opp til Stokkalandsvatnet, eller til sentrum. Liker du å sykle er det sykkelstier som tar deg til Foss-Eikeland, Vagleskogen eller Melshei. Bilturen til Arboretet tar ikke mange minuttene og er du glad i fjellet, så er mulighetene neste uendelige. Det er nemlig ikke mye som slår en tur til Dalsnuten eller noen av de andre Gandsfjord-fjellene en varm sommerdag.

Er du glad i sjøen eller vannet så er det bare å slå seg løs. Gandsfjorden er lang, og det er sjelden mye bølger. Perfekt for padling. Det er også Lutsi-vassdraget. Sandvedhagen er det perfekte utgangspunktet for aktive mennesker i alle aldre.

I Sandvedhagen har du parken for dine føtter. Ikke bare utenfor døren din, men også få minutter unna i Sandvedparken.

Shopping rett rundt hjørnet

Det er ikke mer en et halvlangt steinkast og du er i butikken. Her finner du alt du måtte behøve av dagligvarer. I tillegg til bakervarer og fersk mat. Det har de nemlig også. Nærmeste nabo er Plantasjen. Praktisk og veldig behagelig. Her finner du det du måtte ønske av planter, blomster og andre vekster. Hagemøbler og redskaper. Like utenfor døren. Og skulle du behøve noe mer, er det heller ikke lange biten inn til byen. Behagelig enkelt.

Kort vei til frisk natur, men også til sentrum

Grønn historie med Sandved gartneri

Audun Bloch Sandved og kona Annvor

I mange år drev grunneier Audun Bloch Sandved og kona Annvor gartneri på en del av familien sin hovedgård her på Sandved. I 1986 ble huset, der nå leilighetene skal bygges, oppført.

Det ble i flere år produsert sommerblomster, grønnplanter og julestjerner i gartneriet deres på nabotomten. Produksjonen ble hovedsakelig levert til blomstergrossister.

Etter omfattende ombygging og etablering av større parkeringsplass, åpnet blomsterbutikk i en del av anlegget våren 1988. På samme tid ble de to første blomsterdekoratørene ansatt.

Blomster og planteproduksjon ble gradvis trappet ned etter som butikk og hagesenter la beslag på hele arealet. I løpet av disse årene økte bemanning fra 4 til 20 ansatte på hel- og deltid. Resultatet var egen snittavdeling med buketter og dekorasjoner, blomster og grønnplanter, stort hagesenter med busker og trær og hagemøbelavdeling på hele 800 m2.

Etter flere år med drift ble det planlagt å bygge et nytt, større gartneri, men planene ble endret og i dag har det skjedd store forandringer på området. I tillegg til gartneriet, som drives av Plantasjen, er det også oppført et bygg til REMA 1000.

Stokkalandsvatnet

Kort vei til frisk natur

Sandvedparken

Kort vei til frisk natur

Rema 1000

Shopping rett rundt hjørnet

Sandvedhagen 1

Ditt nye hjem